Să fim alături de cei mai triști ca noi

 

Nr. de ieșire № 88 din 16.03.2016

Nr. de intrare № ______ din _____

 

Directorului LT „M. Eminescu”

Dnei Ceban Lidia

 

 

Stimată doamna Lidia!

 

 

Fiecare din noi dorește să trăiască o viață sănătoasă și fericită. Pentru noi toți sănătatea este un dar cu care ne naștem și care ne pare a fi etern și pe care, din păcate, deseori nu-l prețuim. Viața ne pare a fi un joc în care mereu avem de cîștigat. Dar toate se pot schimba într-o clipă – clipa în care aflăm că suferim de o boală sau cei dragi sunt bolnavi. Și cel mai groaznic este momentul cînd aflăm că trebuie să luptăm cu o maladie oncologică. Acel moment este crucial, el împarte viața noastră în pînă la și după. E momentul în care mulți oameni își pierd speranța și devin prizonierii deprimării, pentru că cancerul este o boală pe care mulți o egalează cu moartea.

Cel mai terifiant este să vezi cum suferă de cancer un copil nevinovat. Să vezi cum din ochii lui dispare încetul cu încetul speranța de a trăi. Să vezi cum acești ochi ai unui suflet inocent se umplu cu înțelegerea faptului că nu mai este ieșire. În viața acestor îngeri există doar a fost și este, pentru că va fi este pus sub semnul întrebării, din cauza faptului că tratamentul este extraordinar de scump sau boala a fost descoperită prea tîrziu. Familiile acestor copiii cu priviri resemnate fac totul ca să îi vadă din nou sănătoși, dar cheltuielile pentru tratament sunt deseori peste capacitățile lor. Iar copiii se sting din viață.

Noi, Asociația Obștească „Noi Suntem Alături”, apelăm la mărinimia și dărnicia Dumneavoastră și vă invităm să participați la proiectul „Școala mea nu este indiferentă – împreună spunem nu cancerului”, scopul căruia este de a acorda ajutor financiar copiilor bolnavi de cancer, care sunt internați la Instituţia Medico-Sanitară Publică Institutul Oncologic din municipiul Chișinău.

 

Acești copii au nevoie de noi și ajutorul nostru. Noi toți, de la mic la mare, suntem speranța lor de a trăi o viață normală.

Nădăjduind că soarta acestor copii nu vă va lăsa indiferenți, vă rugăm să vă aduceți aportul la însănătoșirea lor prin organizarea unui tîrg de caritate sau a unui concert de caritate în instituția Dumneavoastră de învățămînt.

Banii adunați la aceste activități pot fi transferați pe contul bancar al Asociației Obștești „Noi Suntem Alături”

(contul curent 22512578968/MDL; IBAN – MD81AG000000022512578968;

în B.C. Moldova-Agroindbank SA fil. nr. 1, Chișinău) sau transmiși în numerar reprezentanților Asociației.

Fiecare instituție de învățămînt care va lua parte la această acțiune de caritate va beneficia de diplomă de recunoștință pentru interesul față de soarta copiilor care suferă de maladii oncologice și ajutorul acordat pentru tratamentul lor.

În speranța că inițiatva noastră de a oferi ajutor financiar copiilor internați la la Instituţia Medico-Sanitară Publică Institutul Oncologic din municipiul Chișinău va găsi un ecou pozitiv în inimile Dumneavoastră, vom fi bucuroși să vă oferim mai multe informații despre proiectului „Școala mea nu este indiferentă – împreună spunem nu cancerului” într-un timp util pentru Dumneavoastră.

Fiți alături de noi! Numai împreună putem aprinde speranța în ochii copiiilor care suferă de cancer!

 

Cu profund respect,

Consiliul de Administrare al Asociației Obștești „Noi Suntem Alături”

Xenia Olari

 

Tel: +37322996990

Mob: +37361118687; +37369324598 E-mail: nsa.republicamoldova@gmail.com

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu