Sfaturile psihologului pentru părinții ce aduc copiii în clasa I

Ce trebuie să evităm să-i spunem?

Evitați să îi spuneți că nu v-a plăcut să mergeți la școală și în general despre experiența voastră dacă a fost una negativă. Să vă lăudați tot nu e bine – că ați avut doar 10 pe linie, aveați în fiecare an o mulțime de diplome etc. Fiecare este individual și are ritmul său. Dacă vreți să faceți anumite comparații, atunci referiți-vă doar la progresul pe care l-a făcut copilul dumneavoastră ieri în comparație cu astăzi și în niciun caz nu-l comparați cu copilul vecinului sau alți copii din clasă. Acest lucru poate crea doar neîncredere și frustrare.

Ce lucruri trebuie să facă copilul împreună cu părinții? Este bine să-l lăsăm să facă unele alegeri singur?

Copilul trebuie să participe la alegerea rechizitelor școlare, a hainelor, cărților. Ar fi bine să evitați să-i cumpărați rechizite prea sofisticate care îi vor sustrage atenția în timpul orelor. Copilul și așa este tentat să se joace la un moment dat cu rechizitele, dar dacă ele sunt puternic colorate sau provoacă sunete, tentația va fi și mai mare.

mai multe sfaturi utile de aici: http://www.sanoteca.md/pacienti/sfatul-medicului/%C8%99coala-reguli-pentru-p%C4%83rin%C8%9Bi-%E2%80%9Eniciodat%C4%83-nu-v%C4%83-compara%C8%9Bi-copilul-cu-al

 

Acest articol a fost publicat în 2017, adrese utile, clasa, Dirigenție, educație, educație parentală, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s