Iată ce nu am știut despre toamnă

  1. În mitologia greacă, toamna a fost momentul în care Persephone, fiica zeiţei Demeter, a fost răpită de Hades, zeul infernului. Din cauza durerii zeiţei Demeter, pământul a fost invadat de frig şi nicio plantă nu a mai crescut. În primăvară, când Persephone a revenit acasă, zeiţa mamă a fost atât de fericită încât toată natură a înviat.

  2. Cei care trăiesc lângă Ecuator nu ştiu ce este toamna. În jurul Ecuatorului temperatura rămâne constantă şi este tot timpul cald.

  3. Frunzele roşii şi violet pe care le vedem toamna se datorează zahărului din seva plantelor care rămâne prins în frunzele acestora.

  4. În ciuda credinţei populare, veveriţele care au alergat toată toamna să adune ghinde şi să îşi facă provizii, nu hibernează pe perioada iernii.

  5. Unele culturi păstrează tradiţii vechi ce petrec toamna. De exemplu, chinezii sărbătoresc Festivalul Lunii prin care mulţumesc verii pentru recolta bogată.

  6. Toamna aduce şi alte culori spectaculoase pe lângă cele ale frunzelor. Aurora boreală este mai vizibilă în această perioada a anului, pentru că furtunile geomagnetice apar mult mai des toamna datorită temperaturilor scăzute.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în 2016, întrebări, curiozități, Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s