Povestea broscuțelor care şi-au dorit un rege

Sursa: http://www.anidescoala.ro/divertisment/povesti/povesti-scurte-cu-talc/povestea-broscutelor-care-si-au-dorit-un-rege/

Sarcina: Citiți cu mare atenție textul și desprindeți învățătura lui. Ce sfat le-ați da broscuțelor? Ce vei folosi tu din acest text?

Un lac era plin de broascuțe. Acestea îşi doreau să aibă un rege pentru că nu se simţeau în siguranţă ştiind că nu este nimeni care să le păzească şi să aibă grijă de ele. Broaştele s-au decis să meargă la Jupiter, stăpânul zeilor, şi i-au cerut să le aducă şi lor un rege pe lac.

Jupiter a fost surprins să audă această cerere naivă a broscuţelor şi a încercat să le facă să se răzgândească, însă nu a fost chip.

Atunci Jupiter s-a hotărât să le îndeplinească cumva dorinţa broscuţelor şi a aruncat în lac un buştean spunâdu-le că acesta va fi de acum înainte regele lor. Când buşteanul a aterizat în apă, broscuţele s-au speriat îngrozitor şi au fugit grăbite pentru a-şi salva vieţile.

După ceva timp, broscuţele s-au întors şi s-au aşezat pe buştean. Văzând că nu se mişcă, au început să îşi manifeste nemulţumirea şi să îl urască pe cel care le era “rege”.

Aşa că, broscuţele au pornit din nou să îi spună lui Jupiter să îl înlocuiască pe rege cu unul mai activ. De această dată Jupiter le-a trimis un cocostârc să le fie rege. Însă la scurt timp, cocostârcul a început să le prindă şi să le mănânce.

În acest fel, broscuţele au primit o lecţie pentru nemulţumirea lor.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în 2016, Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s