Timpul de păstrare a alimentelor

În congelator temperatura este de înghețare. Unele congelatoare formează gheață pe produse, altele nu, dar degajă aer foarte rece.

păstrarea alimentelor

În frigider, aceleași produse, au un termen mult mai mic de păstrare ca în congelator. De exemplu: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Cat+timp+pot+fi+pastrate+alimentele+la+frigider

Cum corect trebuie să depozităm alimentele în congelator: http://www.romedic.ro/cum-depozitam-corect-alimentele-0P32674

Mai multe informații de aici:

http://conspecte.com/Merceologia-marfurilor-alimentare/pastrarea-si-garantarea-calitatii-produselor-alimentare.html

Principalele cauze obiective care determină perisabilitatea produselor şi care au la bază unele proprietăţi specifice ale acestora, sunt:

respiraţia (la fructe şi legume proaspete, cereale etc.);

evaporarea (la carne, preparate din carne, brînzeturi, săpunuri etc.);

volatilizarea (ex: la băuturi alcoolice);

fragmentarea (la brînzeturi, făinoase, legume şi fructe deshidratate, paste făinoase

etc.);

difuziunea apei sau a grăsimilor prin ambalaj (brînzeturi, grăsimi, halva etc.);

mucegăirea (fructe, legume etc);

debitarea la operaţiile de vînzare (brînzeturi, salamuri, etc.);

aglomerarea (ex: lapte praf);

spargerea şi scurgerea (produse lichide ambalate în recipiente de sticlă, ouă etc.)

impregnarea (îmbibarea) unor tipuri de ambalaje (ex: saci textili) cu produse aflate în stare pulverulentă (făină, griş, zahăr etc.).

În afara cauzelor obiective prezentate, perisabilitatea este determinată şi de unele cauze subiective, dintre care menţionăm:

dotarea tehnică a spaţiilor de păstrare mobile şi fixe cu mijloace adecvate şi cu aparatura necesară pentru dirijarea parametrilor atmosferici, în vederea realizării unui regim optim de păstrare;

nivelul de calificare a lucrătorilor din verigile circulaţiei tehnice a mărfurilor;

sistemul de ambalare şi natura materialelor de ambalaj utilizate;

felul şi frecvenţa operaţiilor de sortare, debitare, preambalare;

durata de păstrare.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în educație tehnologică și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s