Marea Adriatică, brațul Mării Mediterane ne-a alinat în zilele cu călduri toride

Cel mai bine e să te răcorești la mare! Am avut parte de 4 zile minunate de odihnă la Marea Adriatică, care este un braț al Mării Mediterane. 

Conform Wikipedia,  Marea Adriatică este un braț al Mării Mediterane, separând Peninsula Italică de Peninsula Balcanică.

Coasta de vest este în Italia, iar cea de est este în cadrul țărilor: Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Albania.

Numele este derivat de la colonia etruscă Adria.

Cele mai mari porturi la Marea Adriatică sunt: Trieste, Veneția, Ravenna, Ancona, Bari (în Italia), Rijeka, Zadar, Dubrovnik (în Croația), Durrës (în Albania).

Suprafața Mării Adriatice: 160.000 km². Lungimea maximă: 770 km. Lățimea maximă: 200 km. Volum: 33.000 km³. Adâncimea medie: 237 metri, iar cea maximă: 1.460 metri.

1

Deși ne-am pornit din Roma pe timp de toropeală, la mare ajunși am fost întîmpinați de vînt rece. Valurile ne ademeneau să ne jucăm… și am îndrăznit a ne lupta cu ele!  Nisipul, însă, era fierbinte, de aceea m-ai mult ne-am bronzat decît ne-am scăldat. În depărtare planau zmei și parașute de apă. 

SAM_6483

 În altă zi am mers la o altă plajă, unde am rămas surprinși de nisipurile negre și de multitudinea de scoici vii, tot negre și ele.  

SAM_6622 

Apa foarte curată, de se vedeau bine pietricelele de pe funful mării, ne-a atras imediat. Locul – excelent pentru copii! Nivelul apei le permitea să se bălocească cum le place. 

SAM_6618

SAM_6605

Pietrele amplasate pentru a delimita locul plajei de restul mării erau încărcate cu raci și scoici.  Am rămas surprinși de multitudinea lor și de activismul racilor. Care mai mari, care mai mici, toți aveau undeva de dus… 

SAM_6633SAM_6617

Reclame
Acest articol a fost publicat în excursii și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s