Jocuri la aer liber

Sursa: http://www.suntparinte.ro/jocuri-pentru-copii-in-aer-liber

Prinde coada dragonului

Presupune concentrare si abilitati bune de miscare. E nevoie de un grup mai mare de copii aliniati in sir indian, fiecare cu mainile pe umerii celui din fata. Cel care incepe sirul reprezinta capul dragonului, iar ultimul coada. Capul dragonului va trebui sa prinda coada, in timp ce corpul lui, format din copii, se va misca incontinuu. Atunci cand copilul care reprezinta coada este capturat, acesta va deveni capul dragonului, iar cel care a capturat coada va intra in mijlocul sirului, devenind parte a corpului. Jocul continua pana cand fiecare copil va fi pe rand, capul si coada dragonului.

Lumina verde si cea rosie

Este un joc care ii familiarizeaza pe copii cu semaforul si regulile de circulatie, dar ii obisnuieste si cu ideea de a astepta, dezvoltandu-le rabdarea.
Ai nevoie de o creta cu care sa trasezi o linie de start. Un ault sta la o distanta de cel putin 50 de metri de linie, tinand in manadoua cartonase, unul rosu si altul verde. Atunci cand cartonasul  verde este ridicat, copiii trebuie sa alerge spre adult, iar cand e ridicat cel rosu, trebuie sa se opreasca. Primul dintre copii care ajunge la adult, este castigator. Participantul care se misca in timp ce este ridicat cartonasul rosu, va fi eliminat din joc.

Paianjenul si mustele

Este un joc de miscare in care o persoana este paianjenul, iar celelalte, mustele. Rolul paianjenului este de a prinde mustele atunci cand “zboara”. Fiecare persoana/musca pe care paianjenul o prinde devine ajutor al paianjenului si poate prinde alte muste, la randul sau. Cel care este ultimul prins va deveni paianjen in urmatoarea tura a jocului.

Cercul chinezesc

Este un joc preluat din cultura orientala si este util pentru a-i invata pe cei mici sa numere.
Se traseaza cu creta pe asfalt un cerc cu o raza de cel putin patru pasi. Cercul se imparte in patru parti egale, numerotate de la 1 la 4. Copiii vor forma doua echipe, fiecare membru, pe rand, fiind nevoit sa se aseze in centrul cercului, legat la ochi. Dupa ce va fi invartit de cateva ori cat sa fie dezorientat putin, va trebui sa inainteze 4 pasi si sa se opreasca intr-una dintre cele patru sectiuni ale cercului. Cifra partii din cerc in care s-a oprit se va nota pe o foaie, iar la final se vor aduna punctele pe care au reusit membrii  celor doua echipe sa le “stranga”. Cei care obtin cel mai mare punctaj vor fi castigatorii.

Nu ezita sa participi si tu la aceste jocuri, atunci cand nu sunt suficienti copii prin preajma sau cand ai chef de putina miscare si timp petrecut alaturi de copilul tau. Tu ce jocuri in aer liber l-ai invatat pe copilul tau?

Reclame
Acest articol a fost publicat în activități și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s