Drepturile copilului pe înțelesul tuturor

Dezvoltarea competențelor privind prevenirea și protejarea copiilor față de violență este tema stagiului de formare de lungă durată propus de Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului.

Foarte utile pentru orele de diriginție sunt lincurile ce urmează:

http://www.childrights.md/ro/publications/CDC_pentru_toti.pdf

postat de http://http://www.childrights.md/index.php/ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în parteneriat cu părinţii și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Drepturile copilului pe înțelesul tuturor

 1. Cristina zice:

  ONU si declaratiile sale sint impotriva drepturilor omului. Nu inteleg de ce oamenii se lasa mintiti de catre o organizatie criminala cum este ONU.

  Apreciază

 2. Cristina zice:

  Declaraţia ONU prezintă un sistem al drepturilor omului care operează în mod concertat prin urmărirea “dreptăţii sociale”, lege formulata pentru a obţine obiectivele sociale guvernamentale în detrimentul libertăţii individuale. Adica daca ceva serveste interesele guvernului, guvernul poate restrînge libertatea individului.

  În conformitate cu Declaraţia ONU a Drepturilor Omului, scopul guvernului este de a controla individul pentru binele comunităţii globale.Adica guvernul aproba, restrînge sau retrage drepturile tale în funcţie de nevoile sale. Tu si produsul muncii tale aparţin comunităţii. Dreptul la proprietate este incalcat.

  Cit despre conventia drepturilor copiilor, e de ris daca nu e de plins. De exemplu:

  ARTICOLUL 9
  1. Statele parti vor veghea ca nici un copil sa nu fie separat de parintii sai impotriva vointei acestora, excepand situatia in care autoritatile competente decid – Deci un copil are drepturi doar pina in momentul in care statul determina ca e necesar? Nu este asta impotriva drepturilor copiilor?

  ARTICOLUL 29
  1. Statele parti sunt de acord ca educatia copilului trebuie sa urmareasca:
  b) cultivarea respectului pentru drepturile omului si libertatile fundamentale, precum si pentru principiile consacrate in Carta Natiunilor Unite; Educatia trebuie sa fie facuta in asa fel incit sa sa agreeze cu principiile ONU. Dar daca eu, ca parinte, nu sint de acord cu principiile ONU? Nu mi se incalca dreptul ca sa-mi educ copiii asa cum consider eu necesar?

  ARTICOLUL 13
  1. Copilul are dreptul la libertatea de exprimare; acest drept cuprinde libertatea de a cauta, de a primi si de a difuza informatii si idei de orice natura, indiferent de frontiere, sub forma orala, scrisa, tiparita sau artistica ori prin orice alte mijloace, la alegerea copilului. – Chiar impotriva parintilor? Daca ideile si informatiile primite de copil sint impotriva standardelor parintilor? Ei nu au nici un cuvint? Unde sint drepturile lor?

  ARTICOLUL 14
  1. Statele parti vor respecta dreptul copilului la libertatea de gandire, de constiinta si religie. – Religie? Deci daca un copil vrea sa faca parte din ISIS, atunci parintele trebuie sa-i cumpere bilet de avion pina in Siria? Nu are voie sa-i spuna „nu propriului copil? Unde-i dreptul parintelui?

  ARTICOLUL 15
  1. Statele parti recunosc drepturile copilului la libertatea de asociere si la libertatea de intrunire pasnica. – Libertatea de asociere a copilului? Daca copilul vrea sa se asocieze unor ganguri sau altor grupuri periculoase, parintii nu au dreptul sa il opreasca? Unde este dreptul parintilor?

  As putea continua, dar cred ca v-ati facut o idee despre intentia ONU: aceea de a fura autoritatea parintilor asupra copiilor lor, ONU fiind organizatia care detine controlul total.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s