Eu pot să citesc! Dar tu poţi?

       Pentru o dezvoltare bună a tehnicii citirii este bine să propunem elevilor mai multe texte cu dificultăţi în scrierea cuvintelor. Se ştie că mintea omului citeşte cuvântul în întregime, dar nu pe litere. Deaceea încercaţi să citiţi cât mai mult. Propun un text, cine îl va citi cu uşurinţă înseamnă că posedă o tehnică durabilă de lectură.  

      Atenţie la text!


Încă o tehnică de lectură pentru cei isteţi!

Povestea leului BIBI

      Bibi era un pui de leu foarte drăgălaş. Pe el nu-l interersau sfaturile tatălui său, care voia să-l înveţe tactica vânătorii, pescuitului şi a apărării de alte animale, pentru că jungla era periculoasă, fie şi numai dacă te rătăceai în ea. În timp ce fraţii săi învăţau aceste lecţii de viaţă, Bibi stătea toată ziua la soare, se bronza sau înota, se strâmba cu maimuţele şi se întrecea la înot cu broaştele.
    Într-o zi, Bibi a fost atacat de un tigru şi cum el lipsise în ziua când tatăl său îi învăţase cum să facă faţă acestui pericol, nu a ştiut ce să facă. Speriat de moarte, şi-a strigat din toată puterea fraţii şi surorile care l-au salvat în ultima clipă. Bibi s-a hotărât atunci să-şi viziteze tatăl şi să-l roage să-l înveţe tot ce considera că i-ar fi necesar. El a promis că va munci de două ori mai mult pentru a recupera timpul pierdut. Tatăl a acceptat şi Bibi a făcut progrese foarte rapid.
       După mai mulţi ani, i-a succedat tatălui său la tron. În calitate de rege al animalelor, le-a explicat copiilor importanţa cunoaşterii pentru invingerea greutăţilor vieţii. 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s